Reteta
- Faina alba 300g + Faina din bob intreg 300g ( se amesteca bine )
- Drojdie 11g
- Apa 375 ml
- Sare 3g
Cum se face:
- se pune faina alba, in vas mai intins
- se adauga faina din bob intreg
- se amesteca bine
- se adauga drojdia
- in vasul masini se adauga sarea si apa ( eu pun sarea, cu o seara inainte la topit, in paharul cu apa )
- se adauga peste apa si sarea compozitia cu faina si drojdie ( nu se amesteca )
- se porneste masina pe programul 6 ( pentru cei cu Mulinex )
- se lasa cam 30 min ( pana framanta )
- se scoate coca
- se imparte in 3 bucati egale
- se impleteste ( este mult mai buna impletita )
- se pune in vasul de coacere, sub forma de melc
- se lasa in cuptor la dospit pentru 30 min la 40 grade cu ardere sus si jos
- se schimba temperatura la 140 grade pentru 30 min
- GATA PAINEA, MANCATI CU DRAG
Eu folosesc un cuptor electric
- atunci cand dorim sa facem mai repede painica, urmam instructiunile din poze
Produse:
Faina este de la Moara Berceni, este mai ieftina si mult mai buna fata de ce exista in comert
Sarea este de la Slanic Prahova, sare grunjoasa, nu sunt pentru sarea fina.
Drojdie este de la PAKMAYA